خانه / خبر و تحلیل / آمار رعایت حدود شرعی پوشش در تهران

آمار رعایت حدود شرعی پوشش در تهران

۴۱/۸ درصد از مردان و ۳۷/۳ درصد از زنان تهرانی حدود شرعی پوشش و آرایش را رعایت می کنند .

دبیر شورای فرهنگ عمومی در گفتگو با برنامه “سهم شما” از رادیو معارف ، نتایج سنجشهای انجام شده درباره وضعیت پوشش و آرایش ترددکنندگان در شهر تهران را اعلام کرد.

به گزارش خبر معارف بخش اول گفتگوی برنامه “سهم شما” با آقای مهندس منصور واعظی دبیر شورای فرهنگ عمومی روز گذشته انجام شد. وی در این گفتگو با اشاره به ۸ سنجش انجام شده در شهر تهران به بیان شاخص های در نظر گرفته شده برای سنجش وضع پوشش و آرایش مترددین شهر تهران پرداخت .

به گفته آقای واعظی در این سنجش ها شهر تهران به ۱۱۰ منطقه تقسیم شد که در هر سنجش حدود دو هزار نفر مرد و دو هزار نفر زن در۵۷ محله بطور تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفتند و بر طبق این ارزیابی‌ها هر یک از افراد در دو دسته “کسانی که حدود شرعی را رعایت نمی‌کنند” و “کسانی که حدود شرعی را رعایت می‌کنند” قرار داده شدند .

آقای واعظی افزود: کسانی که حدود شرعی را رعایت نمی‌کنند به سه دسته “مهاجم” ، “متخلف” و “غافل” و کسانی که حدود شرعی را رعایت می‌کنند به سه دسته “هشیار” ، “منضبط” و “مروج” تقسیم‌بندی شدند .

۱- گروه مهاجم : کسانی که در مسیر آسیب زایی نقش الگو سازی دارند و معمولا خواسته یا ناخواسته در پی حرمت شکنی و هنجارشکنی هستند و پرده دری و  عفاف گریزی به صورت مشهودی در آنان مصداق می یابد ، ناهنجاری های پوششی و آرایشی مردان این طبقه عمدتا مربوط به مشابهت های شدید به جنس مخالف نظیر آرایش صورت و مشابهت به فرقه های شیطان پرست دیده می شود .

در زنان نیز افرادی در این طبقه قرار می گیرند که مصداق بارز نداشتن حجاب باشند یعنی حجم سر به همراه موها به شکل زننده ای نمایان باشد ، همچنین در این زمینه می توان به استفاده از پوششهای  تا کمر به جای استفاده از مانتو، و نیز آرایش های غلیظ اشاره کرد .

۲- متخلف: شامل کسانی است که در مسیر آسیب زایی ، نقش الگودهی داشته و بی آنکه در پی ترویج بی بند ­و باری باشند عملاً با بی انضباطی در پوشش و آرایش و رفتار خود مروج انواعی از ناهنجاری در این عرصه اند. مصادیق این گروه به گونه ای است که موجب می شوند با ناهنجاریهای پوششی یا آرایشی موجب جلب نظر دیگران شوند همانند استفاده از لباسهای بسیار تنگ یا نمادهای مربوط به فرهنگ بیگانه ؛ مثلا در آقایان استفاده از کروات، دستمال گردن و در زنان استفاده از شلوارها و مانتوهای کوتاه و تنگ و آرایشهای نسبتا غلیظ .

۳- گروه غافل: گروه اصلی هستند که رعایت چارچوب های شرع مقدس اسلام در پوشش و آرایش را نمی کنند اما تا حدی این نوع پوشش در جامعه زیاد است و دیگر عرف شده است .

این گروه در مسیر آسیب زایی نقش الگو پذیر دارند ، مخالف ترویج بی بند و باری در عرصه پوشش و آرایش و عفافند و البته بی انضباطی و ناهنجاری خود در این عرصه را ناصواب و ناپسند نمی دانند . باید گفت کمترین آسیب را در بین سه گروه ذکر شده در گروه سوم یعنی گروه غافل شاهد هستیم .

دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره کسانی که حجاب شرعی را رعایت می کنند نیز گفت : این افراد هم در سه گروه تقسیم بندی شده اند .

۴- گروه هشیار که حداقل حدود شرع را در پوشش و آرایش رعایت می کنند .

۵- گروه منضبط

۶- گروه مروج که شامل مردان و زنانی است که با پوشش و آرایش خود مروج پوشش دینی و اسلامی هستند .

معیارهای این ارزیابی‌ها نیز وضعیت آرایش ، سر و گردن ، دست ، بالاتنه ، پا و نوع لباس افراد است …

دبیر شورای فرهنگ عمومی در ادامه به بیان نتایج کلی سنجشهای انجام شده در چهار سال اخیر پرداخت و گفت : در طول این مدت وضعیت پوشش و آرایش مردان بدتر شده است اما درباره خانمها وضع کمی فرق می کند .

نتایج سنجش انجام شده درباره وضعیت زنان گروه ۱ تا ۳ در تهران :
سال ۱۳۸۶   :  ۶۶/۷
سال ۱۳۸۷   : ۶۷/۶۵
سال ۱۳۸۸   :  ۵۷/۴۵
سال ۱۳۸۹   : ۶۴/۷

بدین ترتیب مشخص می شود که در سال ۱۳۸۹ نسبت به سال ۱۳۸۸ وضع حجاب بانوان نه تنها رشد ۹ درصدی نداشته بلکه افت ۷ رصدی را نشان می دهد .

همچنین در سال ۱۳۸۸ بهترین وضعیت پوشش و آرایش را شاهد هستیم که نسبت به سال پیش از آن ۱۰ درصد بهتر شده است .

مهندس واعظی در ادامه این گفتگو گفت: گروه یک (مهاجم) مهمترین گروه از نظر اثرگذاری از نظر پوشش و آرایش و در تصویر جامعه بسیار تعیین کننده است ؛ زیرا هنگامی که یک نفر از این گروه را مشاهده می کنید تا مدتها تصویر او در ذهن شما باقی می ماند .

وی خاطرنشان کرد : در سنجش اسفند ۱۳۸۹ میانگین این گروه ۱٫۴ درصد بوده است که در تابستان هم همین رقم را مشاهده کرده ایم . گفتنی است در طول ۸ سنجشی که انجام داده ایم این رقم بالاترین و در سالهای قبل کمتر از این بوده است .

دبیر شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد : حداکثر خطای این سنجش ۱٫۵ درصد است .

گفتنی است برنامه “سهم شما”  آماده دریافت دیدگاه مردم کشورمان درباره این آمار است . دیدگاه های هموطنان عزیز شنبه آینده در برنامه ای زنده با حضور مهندس واعظی بررسی و به سوالات احتمالی آنان پاسخ داده می شود .

هموطنان عزیز می توانند مطالب خود را با تلفن های ۲و۰۲۵۱۲۹۱۰۵۵۱ مطرح و یا به سامانه ۳۰۰۰۵۵۳ پیامک ارسال کنند .

همچنین ببینید

دوره تربیت مربی عفاف و حجاب

🔶🔷🔆🔷🔶دوره تربیت مربی عفاف و حجاب🔆🔅قاصدان نجابت ۳ 🔅🔆🔺🔻حضوری و مجازی🔺🔻✅باحضور اساتید برجسته کشوری 🔴عناوین ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *