در روش ترغیبی، تشویق و آمادهسازی افراد برای تغییر رفتار از طریق اصرار، تشویق و آموزشهای جذاب همگانی با بهرهگیری از گروههای مرجع و تاثیرگذار در جامعه با در نظر گرفتن مسایل روانشناختی و زیباییشناختی، باید از اهمیت ویژه برخوردار باشد. حجاب امانت خدا و حقی الهی است. سبب استواری و حفظ اجتماع است و تضمین کننده سلامت اخلاقی جامعه و ضرورتی برای ایجاد جامعهای صالح است. حجاب، ضرورت و تمرینی برای رشد و تکامل انسانی و مظهر مبارزه و سنگر مقاومت زن مسلمان است.
از این رو پیشنهادهایی کاربردی و نظری برای ترویج حجاب و عفاف ارائه میگردد.
۱- جوانان ما به فرهنگ اسلامی علاقه مند هستند. متولیان امر میتوانند برای فرهنگ سازی در زمینهی حجاب از روشهای گوناگونی مانند روشهای اقناعی، ترغیبی و تسهیلی استفاده کنند.
۲- در روش اقناعی باید افراد با استدلالهای گوناگون شرعی، عقلی، اجتماعی و غیره از آثار و فواید حجاب آگاه میشوند.
۳- در روش ترغیبی، تشویق و آمادهسازی افراد برای تغییر رفتار از طریق اصرار، تشویق و آموزشهای جذاب همگانی با بهرهگیری از گروههای مرجع و تاثیرگذار در جامعه با در نظر گرفتن مسایل روانشناختی و زیباییشناختی، باید از اهمیت ویژه برخوردار باشد.
۴- در روش تسهیلی، ایجاد تسهیل برای تغییر رفتار از راه در دسترس قرار دادن زمینه مطلوب مثل توجه به الگوهای پوشش مذهبی و ملی و متناسب و سازگار با فرهنگ بومی مورد عمل قرار گیرد.
۵- حجاب تنها برای قشر خاصی مطرح نشده است و برای نهادینه کردن آن باید از ادارات دولتی گرفته تا کارخانهها و اماکن عمومی، همه خود را به رعایت آن ملزم بدارند.
۶- تشکیل نشستهای اخلاقی با موضوع حجاب در ادارات دولتی و در رسانهها به خصوص صداوسیما برای ترویج عفاف و حجاب بسیار مفید خواهد بود.
۷- دشمن با تهاجم فرهنگی و رواج بدحجابی و بیحجابی قصد فروپاشی خانوادهها را دارد، بنابراین باید نهاد آموزش و پرورش از لحاظ بنیهی مالی و نیروی انسانی تقویت شود تا در مقابل تهاجم دشمن مقتدرانه و پیروزمندانه ایستادگی کنیم. به هر حال سرمایهگذاری مادی و معنوی لازم است تا ضمن حفظ ارزشهایمان از متلاشی شدن نابخواست آن جلوگیری کنیم.
۸- نمونههای بارز تبرج و بیعفتی و به خصوص آرایش چهره و روشهای غلط متداول در جامعه مورد بازشناسی قرار گیرند.
۹- به فرهنگ عفاف و حجاب با ارائه محصولات متنوع فرهنگی و هنری مناسب اصالتبخشی شود.
۱۰– در متون آموزشی مدارس، به منظور ایجاد رغبت دانش آموزان نسبت به موضوع حجاب، بازنگری شود.
۱۱- الگوهای موفق و مطلوب که هماهنگ و متأثر از اسوههای دینی میباشند، معرفی شوند.
۱۲- زمینههای ازدواج جوانان، با افزایش آگاهی آنان از آثار سوء بیعفتی، فراهم شود.
شما نیز می توانید پیشنهادات خود را (در قسمت دیدگاه) به ما ارائه دهید.