خانه / از منظر اسلامی / حکمت ها / واقعا حجاب مهم است؟

واقعا حجاب مهم است؟

کشیده شدن التذاذهای جنسی از محیط خانه به اجتماع علاوه بر بروز آسیب‌های اجتماعی متفاوت، باعث تضعیف نیروی کار و فعالیت جامعه می‌شود.


جنبه اجتماعی حجاب به استواری اجتماع مربوط می‌شود.  

 

واقعا حجاب مهم است؟

 

چرا تا این اندازه اسلام بر روی آن تاکید دارد به حدی که ضرورت حجاب مورد اتفاق شیعه و سنی است؟ و چرا برخی کشور‌های غربی و غیر اسلامی مانند فرانسه و ترکیه نسبت به آن این چنین حساسیت نشان می‌دهند و برای زنان محجبه محدودیت ایجاد می‌کنند؟ چرا نسبت به آنان تبعیض قائل می‌شوند و انواع فشار‌ها را بر آن‌ها وارد می‌کنند؟ امروزه نمونه این فشار‌ها را در این کشور‌ها زیاد می‌بینیم به طور مثال می‌توان به اخراج پیرزنی از یک بیمارستان در ترکیه اشاره کرد که به علت داشتن همراه محجبه اخراج شد.

 

اهمیت مسئله حجاب تا حدی است که سکولار‌ها در ترکیه روسری را نماد اسلام سیاسی می‌دانند.
آن‌ها به خوبی متوجه جایگاه زنان و حجاب آنان در عفاف جوامع اسلامی شده‌اند که به هر صورت در صدد ضربه زدن به آن هستند تا بتوانند از طریق آن به اهداف خود دست پیدا کنند.

بر خلاف ادعای غرب، زن در اسلام از جایگاه والایی برخوردار است، اهمیت مقام زن را در جمله‌ای زیبا از امام خمینی می‌شود درک کرد: ((از دامن زن مرد به معراج می‌رسد.))

با قدری تامل می‌توان به حقیقت این جمله دست یافت یقینا وقتی زنان جامعه‌ای خوب و باحیا باشند، مردان آن جامعه نیز از تربیتی صحیح و نیکو بهره مند خواهند بو د و تاثیر زنان بر زندگی مردان انکار ناپذیر است.

 

غربیان نیز به درستی این سخنان پی بردند و درصدد ضربه زدن به ما هستند، آن‌ها فهمیده‌اند که از مواردی که می‌توان با آن به حیا زنان آسیب وارد کرد حجاب آنان است.

 

اماحجاب

 

در باب پیدا شدن حجاب نظریات گوناگونی مطرح شده است که غالبا این دلایل برای ظالمانه یا جاهلانه جلوه دادن حجاب بیان شده است. از جمله این دلایل عبارتند از: میل به ریاضت و رهبانیت (ریشه فلسفی)، عدم امنیت و عدالت اجتماعی (ریشه اجتماعی)، پدر شاهی و تسلط مرد بر زن و استثمار نیروی وی در جهت منافع اقتصادی مرد (ریشه اقتصادی)، حسادت و خود خواهی مرد (ریشه اخلاقی) و عادت زنانگی و احساس او به اینکه در خلقت از مرد چیزی کم دارد به علاوه مقررات خشنی که در زمینه پلیدی او و ترک معاشرت با او در ایام عادت وضع شده است که شهید مطهری در کتاب مسئله حجاب خود به بیان هر یک از این علل می‌پردازد و ضمن انتقاد به آن‌ها، ثابت می‌کند که اسلام در فلسفه اجتماعی خود به هیچ یک ازاین جهات نظر نداشته است.

 

فلسفه پوشش در اسلام

 

فلسفه پوشش در اسلام شامل مواردی می‌شود که هر کدام به جنبه‌های روانی، خانوادگی، اجتماعی، بالا بردن احترام زن و جلوگیری از ابتذال او برمی گردد. در واقع پوشش زن در اسلام در این است که زن در معاشرت خود با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوه‌گری و خودنمایی نپردازد.

 

زنان چون مظهر جمال خداوند هستند و همینطور به این دلیل است که میل به خود نمایی و خود آرایی دارند، پوشش در اسلام به آن‌ها اختصاص یافته است و برای مردان هم مسئله کنترل نگاه بیان شده است.

 

اما در فلسفه پوشش در اسلام به آرامش روانی نیز توجه شده است که در اثر وجود حجاب و عفاف در زنان این آرامش برای جامعه به ارمغان می‌آید. در صورت عدم آن و از بین رفتن حریم میان زن و مرد هیجان‌ها و التهابهای جنسی افزایش می‌یابد و باعث می‌شود که جامعه آرامش خود را از دست بدهد و دچار تزلل شده و افراد آن به بیماری‌های روحی مبتلا شوند، این با توجه به روح سرکش و غریزه اشباع نشدنی انسان قابل درک است.

 

جنبه دیگر فلسفه پوشش جنبه خانوادگی است که به استحکام پیوند خانوادگی برمی گردد، این کاملا واضح است که زن اگر زیبایی‌های خود را در خانه و برای همسر خود محدود کند هم به تقویت بنیان خانواده خود کمک می‌کند و هم به آرامش روانی جامعه و جلوگیری از ایجاد فساد در آن، با رواج یافتن التذاذهای جنسی در سطح جامعه و بیرون از محیط خانه باعث آسیب‌های اجتماعی از جمله گریز جوانان از ازدواج می‌شود.

جنبه اجتماعی حجاب به استواری اجتماع مربوط می‌شود. همانطور که در مورد قبلی مطرح کردیم کشیده شدن التذاذهای جنسی از محیط خانه به اجتماع علاوه بر بروز آسیب‌های اجتماعی متفاوت، باعث تضعیف نیروی کار و فعالیت جامعه می‌شود.

شهید مطهری در این باره می‌فرمایند که بر عکس آنچه که مخالفین حجاب خرده گیری کرده‌اند و گفته‌اند: ((حجاب موجب فلج کردن نیمی از افراد اجتماع است)) بی‌حجابی و ترویج روابط آزاد جنسی موجب فلج کردن نیروی نیمی از افراد اجتماع است. و این کاملا در کشورهای غربی معلوم است و چه رسوایی‌هایی که در اینباره در این جوامع پیش آمده و می‌آید.

 

و بالاخره آخرین جنبه که بالا بردن احترام زن و جلوگیری از ابتذال او است موجب ارزش و احترام زن می‌گردد، زنان هر چقدر که در جامعه و در رفتارشان با نامحرمان عفیف‌تر و با وقار‌تر باشند بر ارزششان افزوده می‌شود و احترامشان بیشتر می‌شود و مردان اجازه هر نوع برخوردی با آنان را به خود نمی‌دهند.

حال غرب با توجه به حجاب و اهمیت آن در سلامت جوامع اسلامی سال هاست که درصدد ضربه زدن به آن درآمده تا بتواند از طریق آن به پاکی زنان ضربه وارد کند و از طریق این ضربه است به راحتی می‌تواند به تمامی جامعه آسیب زند و به سمت نیل باهداف خود پیش برود.

 

همچنین ببینید

چرایی «حق طلاق» برای مردان

اسلام کسی را که کمتر در مقابل عواطف و احساسات تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *